Zaterdag 9 november jl. was er een Marktplaats “Daar krijg je energie van!”, georganiseerd door een aantal partijen (o.a. Stimulant, IM@Overijssel, provincie Overijssel, de Kracht van
Salland enz.). Naast excursies naar bijvoorbeeld het zonnepark Heeten en de kleine EAZwindmolen die in Elshof staat, was er ook een inspirerende lezing van Iwan Göbel en een aantal workshops. Tevens werd die middag de Groene Kabouter uitgereikt. En de winnaar is ………..
Onderstaand het bericht dat de organisatie van De Groene Kabouter heeft opgesteld:
De groene kabouter is voor de vierde keer op rij uitgereikt, tijdens de Marktplaats “Daar krijg ik energie van” op 9 november in Raalte. IM@Overijssel reikt jaarlijks de groene kabouter uit aan een Overijssels initiatief dat op een aansprekende manier mensen enthousiast maakt voor duurzaamheid.
Dit jaar waren vijf initiatieven genomineerd: Duurzaamheidscentrum Deventer, Harry Olthofs updates over zijn energieneutrale huurwoning, Energievoorziening van de toekomst Notter-Zuna, WE-Energygame Hellendoorn en zwerfafvalproject Heeten Schoon. De WE-Energygame kwam als winnaar uit de bus. Naast een beeldje van de groene kabouter ontvingen ze een bedrag van € 250,= om het goede werk voort te zetten.
Als Platform zijn we natuurlijk erg blij met deze prijs en het bijbehorende geldbedrag. En met het feit dat één van onze deelnemers Harry Olthof ook was genomineerd en 3e is geworden. In het afgelopen halfjaar heeft onze werkgroep Energie het door de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde We Energy Game aangepast naar een versie voor de gemeente Hellendoorn. Er werd van alles omgezet en vertaald zoals het stroomverbruik, het aantal huishoudens en het gft-afval. Dit alles in overleg met de Hanzehogeschool. Inmiddels is het spel in de gemeente al een aantal keren gespeeld met begeleiding van het platform, o.a. met leerlingen van Reggesteyn. De spelers worden zich bewust van de energie opgave, de complexiteit daarvan in de eigen gemeente, de dilemma’s die de 6 verschillende rollen (mens, planeet, productie, winst, balans en regelgeving) daarbij ondervinden en dat samenwerking onmisbaar is voor het slagen van de energietransitie.
Met behulp van de gemeente Hellendoorn en Haarle Energie Neutraal zijn er inmiddels 6 bordspellen aangeschaft en aangepast en zijn er 9 mensen van het Platform beschikbaar als begeleider. Het spel kan gespeeld worden vanaf 6 personen tot en met 80 personen. Het is beschikbaar voor plaatselijke belangen, verenigingen, clubs, stichtingen, scholen enz.
Heb je belangstelling, meld je dan aan via https://www.duurzaamhellendoorn.nl/we-energy-game/